Skandinaviska skolan Costa Blanca COSTA BLANCAN SKANDINAAVINEN KOULU

Där kan barn och vuxna vara sig själva

ETUSIVU KOULU COSTA BLANCA HAKEMUS/MAKSUT UUTISET YHTEYSTIEDOT
 
Koulusta
Vihreä lippu
Terveysprofiili
Viihtyvyyssäännöt
Tehtävä & visio
Artikkelit
Vanhempainraati
Hallitus
Costa Blancan Suomi-koulu (lauantaikoulu)
Yläkoululaisten etäopiskelu
Avoimet työpaikat
Tätä mieltä me olemme

Olemme mukana Vihreä lippu –ohjelmassa.

Costa Blancan Skandinaavinen koulu on Espanjan ensimmäinen ulkomaalainen koulu, joka on saanut Vihreän lipun. Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen, oppilaitosten sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan toimijoiden kestävän kehityksen ohjelma. Lisäksi Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki. Ohjelman kriteerit täyttävä osallistuja saa ohjelman tunnuksena toimivan vihreän lipun käyttöoikeuden.

Ohjelman pääosassa ovat lapset ja nuoret, jotka ottavat aktiivisen roolin toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Ympäristökuormitusta vähennetään tavoitteellisesti askel kerrallaan ja säästöjä saadaan aikaiseksi niin sähkön, veden, kuin energiankin kulutuksessa. Lisäksi ohjelmassa mukana olevat lapset, nuoret ja aikuiset saavat elämyksiä ja oivalluksia ympäristönsuojelusta ja kestävästä elämäntavasta.

Koulumme tie kohti Vihreää lippua alkoi lukuvuonna 2012-2013, jolloin aloitimme työskentelymme ”Terveys ja elämäntapa” – teemalla. Vihreä lippu –raati, joka koostui luokkien oppilasedustajista, valmisti toimintasuunnitelmamme. Toimintasuunnitelma sisälsi tavoitteet sekä keinot, joilla tavoitteet saavutettaisiin. Lukuvuonna 2013-2014 eräs paikallispoliitikko Orihuela Costalta kiinnostui projektistamme ja sen myötä saimme mahdollisuuden lähettää eteenpäin Vihreä lippu -hakemuksemme ja toimintasuunnitelmamme Pidä Ruotsi Siistinä –säätiölle. Pian saimme Ruotsista iloisia uutisia, että meille oli myönnetty Vihreä lippu jo siihen asti tekemämme työn perusteella. Tarkistamme vuosittain toimintasuunnitelmamme ja jatkamme edelleen hyvää vihreää työtämme. Koulumme on saanut ilon ja kunnian säilyttää Vihreä Lippu -statuksen jokaikinen lukuvuosi.

Tässä muutamia asioita, joiden parissa tyoskentelemme:

Ruoka ja liikunta – hyvää ja terveellistä ruokaa, lasten ruokaraati, hedelmiä ja vettä ja jotain liikkumista joka päivä esimerkiksi "Röris" -jumppa, liikunta, kävelyt, ulkoilu- ja liikuntapäivät.

Ystävyys – kummipäivät, retket, viihtyvyyssäännöt, EQ –harjoitteet. Työskentelemme aktiivisesti sen eteen, että kaikki lapset tuntisivat olonsa turvalliseksi ja jokainen saisi olla oma itsensä. Työskentelemme myös sen eteen, että uudet oppilaat kokisivat itsensä erittäin tervetulleiksi ja toivotuiksi kouluumme.

Kierrätys ja uusiokäyttö - paperin, pahvin, muovin, metallin, lasin ja paristojen kierrättäminen kaikissa luokissa, kierrätys- ja vaihtopäivät, siivouspäivät rannalla ja koulun lähiympäristössä.

Koulumme lipputangossa liehuu Vihreä lippu. Se on merkki hyvästä ympäristökasvatuksesta koulussamme. Pääroolissa ovat oppilaat – me aikuiset autamme, neuvomme ja opimme samalla itsekin.

YHTEYSTIEDOT

SKANDINAVISKA SKOLAN S.L
Colegio Escandinavo
Calle Limón 17, Urb Horizonte
03189 Orihuela Costa, España
Teléfono +34 965 329 095
rektor@skandinaviskaskolan.com
_________________________

Nyhetsblogg på Skandinaviska skolan CB
Så här tycker vi om Skandinaviska Skolan Costa Blanca