Skandinaviska skolan Costa Blanca COSTA BLANCAN SKANDINAAVINEN KOULU

Där kan barn och vuxna vara sig själva

ETUSIVU KOULU COSTA BLANCA HAKEMUS/MAKSUT UUTISET YHTEYSTIEDOT
 
Koulusta
Vihreä lippu
Terveysprofiili
Viihtyvyyssäännöt
Tehtävä & visio
Artikkelit
Vanhempainraati
Hallitus
Costa Blancan Suomi-koulu (lauantaikoulu)
Yläkoululaisten etäopiskelu
Avoimet työpaikat
Tätä mieltä me olemme

Terveysprofiili                                                         

Syyslukukaudesta 2012 alkaen koulumme profiilina on terveys. Tämä suuntaus sopii hyvin nykyaikaan, sillä lasten allergioiden ja astmojen lukumäärä on kasvanut. Lasten ylipaino-ongelmat ovat myös ajankohtaisia. Terveyskäsite sisältää useita erilaisia näkökohtia esim. urheilu/liikkuminen sekä ruoka ja allergiat. Terveyskäsite liittyy läheisesti myös moniin koulun oppiaineisiin. Koulumme sijainti sopii myös hyvin yhteen terveysteeman kanssa, sillä esim. maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut Costa Blancan yhdeksi maailman terveellisimmistä paikoista useiden aurinkopäivien ja vallitsevan mikroilmaston takia, johon alueen suolajärvillä on suuri vaikutus. Lääketieteellisesti on todistettu, että erilaisista iho-ongelmista kärsivät henkilöt, esim. psoriaatikot, voivat olennaisesti paremmin jo lyhyen oleskelun aikana Costa Blancalla sekä reumaa ja muita särky- lihas-, tai nivelkipuja sairastavat henkilöt voivat paremmin täällä. Mikroilmasto on myös hyvä niille henkilöille, joilla on allergiaa ja astmaa.

Olemme Espanjan ensimmäinen ulkomaalainen koulu, joka on saanut Vihreän lipun!  Vihreä lippu –toiminnan kautta työskentelemme Terveys ja hyvinvointi -teemalla. Liikumme päivittäin, meillä on hedelmiä välipalaksi, EQ (tunneäly) lukujärjestyksessä, monipuolista kouluruokaa ja aktiiviteettipäiviä lähialuieiden yhdistysten kanssa. Uusiomateriaaleja käyttämällä ja kierrättämällä työskentelemme kohti kestävää kehitystä.

Kouluruokailu liittyy olennaisesti terveyteen ja siksi kouluateriaon pakollinen oppilaillemme. Opetuslaissa 1.7.2011 (Koululaki 2010:800 10. luvun 10 §) todetaan: "Oppilaille täytyy... tarjota ravitsevaa kouluruokaa." Tarjoamme terveellisen ja ravitsevan kouluaterian sekä välipalan, joka koostuu kauden hedelmistä/marjoista. Lisäksi tarjoamme vesipullon, jonka voi täyttää suodatetulla vedellämme päivittäin.YHTEYSTIEDOT

SKANDINAVISKA SKOLAN S.L
Colegio Escandinavo
Calle Limón 17, Urb Horizonte
03189 Orihuela Costa, España
Teléfono +34 965 329 095
rektor@skandinaviskaskolan.com
_________________________

Nyhetsblogg på Skandinaviska skolan CB
Så här tycker vi om Skandinaviska Skolan Costa Blanca