Skandinaviska skolan Costa Blanca COSTA BLANCAN SKANDINAAVINEN KOULU

Där kan barn och vuxna vara sig själva

ETUSIVU KOULU COSTA BLANCA HAKEMUS/MAKSUT UUTISET YHTEYSTIEDOT
 
Koulusta
Vihreä lippu
Terveysprofiili
Viihtyvyyssäännöt
Tehtävä & visio
Artikkelit
Vanhempainraati
Hallitus
Costa Blancan Suomi-koulu (lauantaikoulu)
Yläkoululaisten etäopiskelu
Avoimet työpaikat
Tätä mieltä me olemmeCosta Blancan Skandinaavinen koulu

Costa Blancan Skandinaavinen koulu on perustettu vuonna 2000. Koulu sijaitsee rauhallisella ja viihtyisällä alueella vain noin 15 minuutin kävelymatkan päässä useista Costa Blancan upeista rannoista. Koulussa annetaan opetusta suomalaisille, ruotsalaisille ja norjalaisille oppilaille perusopetuksen vuosiluokilla  1 – 6 sekä esiopetusta 6 -vuotiaille. Koulu tarjoaa myös iltapäiväkerhon, päivähoitoa  3 – 5–vuotiaille lapsille sekä yläkoulun oppilaille mahdollisuuden opiskeluun etänä. Koulussa on noin 70 oppilasta. Skandinaavisen koulun lukuvuosi seuraa pääosin pohjoismaista kouluvuotta, mutta koulunkäynnissä otetaan huomioon myös espanjalaiset juhla – ja pyhäpäivät.

Koulu on Ruotsin perusopetuslain alainen yksityiskoulu, jossa opiskellaan ruotsalaisen opetussuunnitelman mukaan. Suomalaisten oppilaiden opetus noudattelee ruotsalaista opetussuunnitelmaa, mutta siinä on otettu huomioon myös kaikki suomalaisen opetussuunnitelman sisällöt ja vaatimukset ja opetus vastaa näin ollen suomalaista peruskouluopetusta. Suomalaiset luokanopettajat opettavat suomalaisia oppilaita suomen kielellä. Ruotsalaiset ja norjalaiset oppilaat opiskelevat vastaavasti yhdessä ruotsinkielisten opettajien johdolla.  Norjalaiset oppilaat saavat myös oman äidinkielensä opetusta norjalaisen opettajan johdolla. Skandinaavinen koulu vastaa tavallista ruotsalaista, suomalaista ja norjalaista peruskoulua, mutta oppilaat saavat espanjan ja englannin opetusta jo esikoululuokasta alkaen.

Koulupäivä alkaa klo 8.30 ja päättyy alle 10-vuotiailla klo 13 ja yli 10-vuotiailla klo 14.30. Alle 10-vuotiaat voivat kuitenkin osallistua koulussa klo 13 – 15 toimivaan iltapäiväkerhoon. Huoltajat tuovat ja hakevat lapsensa koulusta. Jokainen koulupäivä aloitetaan rauhallisissa merkeissä: oppilaat saavat halutessaan lukea ikäänsä soveltuvaa kaunokirjallisuutta klassisen musiikin säestyksellä. Tavallisiin, jokapäiväisiin rutiineihin kuuluu myös ääneen lukeminen, joka edistää lasten kielellistä kehitystä sekä lisää lasten myönteistä suhtautumista lukemiseen.

Koulumme "ylittää rajoja" monella tavalla. Yksilöllinen opetus tarjoaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden kehittyä omassa tahdissaan ja omalla tavallaan riippumatta siitä tarvitseeko lapsi lisätukea vai lisähaastetta oppimiseensa. Opetusta annetaan yhdysluokkaopetuksena, jolloin luokissa on eri-ikäisiä ja eri luokka-asteilla opiskelevia lapsia. Lapset opiskelevat kansainvälisessä ympäristössä ja kuulevat päivittäin eri kieliä. Näin voimme tarjota oppilaillemme ainutlaatuisen tilaisuuden kiinnostua kielistä. Pienten oppilaiden espanjan- ja englanninopetus tapahtuu luontevasti leikkien, lorujen ja laulujen avulla ja oppimismenetelmät kehittyvät lasten iän mukaan luokka-asteelta toiselle siirryttäessä. Kanssakäynti erimaalaisten lasten ja aikuisten kanssa on luonnollinen osa arkipäivää koulussamme.

Oppilailla on liikuntaa kaksi kertaa viikossa. Liikuntatunnit pidetään joko leikkipuistossa, läheisellä urheilukentällä tai uudessa urheilukeskuksessa, jossa lapset voivat pelata jalkapalloa, koripalloa ja tennistä tai uida uimahallissa.

Työskentelemme terveys ja hyvinvointi – teemalla. Liikumme päivittäin, meillä on hedelmiä välipalaksi, EQ (tunneäly) lukujärjestyksessä, terveellistä kouluruokaa ja toimintapäiviä lähialueiden yhdistysten kanssa. Kohti kestävää kehitystä työskentelemme käyttämällä uusiomateriaaleja sekä kierrättämällä.

Koulun oma kokki valmistaa oppilaille päivittäin hyvän ja monipuolisen lounaan koulun omassa keittiössä. Terveellinen kouluruokailu on tärkeää, jotta lapset omaksuvat jo varhain hyvät ruokailutottumukset. Lounas sisältää aina myös salaattipöydän. Koulun pienessä ruokalassa lapset voivat nauttia lämpimän lounaan rauhallisessa ja kiireettömässä ympäristössä.

Tärkeä osa Skandinaavisen koulun filosofiaa on, että lapset saavat heijastaa omia kokemuksiaan teorioihin ja tutkimuksiin ja näiden pohjalta tehdä omia johtopäätöksiään. Me haluamme antaa opetusta, jonka tavoitteena on herättää halu elinikäistä oppimista kohtaan. Haluamme tarjota viihtyisän ja turvallisen ympäristön, jossa kaikki kunnioittavat toisiaan ja joka edistää oppimista ja sosiaalista kehitystä.

Olet tervetullut lähettämään hakemuksesi!

YHTEYSTIEDOT

SKANDINAVISKA SKOLAN S.L
Colegio Escandinavo
Calle Limón 17, Urb Horizonte
03189 Orihuela Costa, España
Teléfono +34 965 329 095
rektor@skandinaviskaskolan.com
_________________________

Nyhetsblogg på Skandinaviska skolan CB
Så här tycker vi om Skandinaviska Skolan Costa Blanca