Skandinaviska skolan Costa Blanca

SKANDINAVISKA SKOLAN COSTA BLANCA

Där kan barn och vuxna vara sig själva

START SKOLAN COSTA BLANCA ANSÖKAN/AVGIFT NYHETER KONTAKT
 
Om Costa Blanca
Torrevieja
Sjukvård
Aktiviteter
Länkar


 

 


Om Costa Blanca

Costa Blanca - den vita kusten är en kuststräcka i sydöstra Spanien som i norr börjar vid turistorten Calpe. Därifrån breder sig Costa Blancas oändliga vita sandstränder ut sig mil efter mil söderut. Den finkorniga sanden som ständigt omfamnas av Medelhavets vågor är av hög kvalitet, och stränderna är ofta långgrunda.

Många skandinaver har flyttat hit för gott, andra övervintrar – och under somrarna kommer mängder av turister från hela Europa. Anledningen till kustremsans popularitet kan nog hittas i tre orsaker.

  • Även om priserna i Spanien har stigit de senaste åren är Spanien fortfarande ett billigare land att leva i än länder i norra och västra Europa.

  • Det finns mycket att göra här, både för den nöjeslystne, och för den som vill utöva fritidsaktiviteter som golf och vattensporter.

  • Den tredje och kanske viktigaste orsaken är klimatet.

Området har över 300 soldagar om året. Klimatet är milt även under vinterhalvåret. De kallaste månaderna ligger den genomsnittliga dagstemperaturen på 15 grader även om det förekommer många dagar med dagstemperaturer över 20 grader. De varmaste månaderna ligger snittemperaturen på 30 grader.

WHO har klassat kustremsan som en av världens mest hälsosamma platser. Det beror inte enbart på de många soldagarna och att det under ett år är hundratals fler timmar med dagsljus än i norra Europa. Det beror också på det mikroklimat som råder här, där de många saltsjöarna i området har stor inverkan. Medicinskt bevisat är att personer med hudproblem som till exempel psoriasis blir avsevärt bättre redan efter en kort vistelse på Costa Blanca och att reumatiker och andra med värk- muskel- eller ledbesvär mår bättre här. Mikroklimatet anses även vara gynnsamt för personer med allergier och astma.

 

KONTAKTA OSS

SKANDINAVISKA SKOLAN S.L
Colegio Escandinavo
Calle Limón 17, Urb Horizonte
03189 Orihuela Costa, España
Teléfono +34 965 329 095
rektor@skandinaviskaskolan.com
_________________________

Nyhetsblogg på Skandinaviska skolan CB
Så här tycker vi om Skandinaviska Skolan Costa Blanca