Föräldrarådet

Skandinaviska skolan Costa Blanca föräldraförening, "SSFR" är en fristående, kostnadsfri, ideell föräldraförening, politiskt obunden och inte ansluten till någon annan intresseförening.
Rådet har som övergripande syfte att bidra till en bra skolmiljö för eleverna på Skandinaviska skolan. Ändamålet är att utveckla samarbetet mellan hemmet och skolan samt att förstärka föräldrarnas roll och inflytande i skolan.  Rådet samordnar sociala aktiviteter för barn och vuxna för ökad gemenskap.

Som förälder till elever på Skandinaviska skolan blir man automatiskt medlem i föräldrarådet och utträde sker automatiskt när man inte längre har barn på skolan. Att engagera sig i föräldrarådet är ett bra sätt att lära känna andra vuxna och barn på skolan samt att få ännu mer insyn i skolans verksamhet.