Koulupäivä alkaa normaalisti klo 8.30 ja päättyy 1-3 -luokkalaisilla noin klo 13.00 ja 4-6 -luokkalaisilla noin klo 14.30. Pienimmät oppilaat voivat kuitenkin osallistua koulussa kello 13 – 16 välillä toimivaan iltapäiväkerhoon. Huoltajat tuovat ja hakevat lapsensa koulusta. Ainoastaan yläkoululaiset sekä kirjallisen luvan saaneet oppilaat saavat kulkea itsenäisesti kouluun ja takaisin.

Jokainen koulupäivä aloitetaan rauhallisissa merkeissä: oppilaat saavat  lukea ikäänsä soveltuvaa kaunokirjallisuutta klassisen musiikin säestyksellä. Tavallisiin jokapäiväisiin rutiineihin kuuluu myös ääneen lukeminen, joka edistää lasten kielellistä kehitystä sekä lisää lasten myönteistä suhtautumista lukemiseen. Koulumme “ylittää rajoja” monella tavalla. Yksilöllinen opetus tarjoaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden kehittyä omassa tahdissaan ja omalla tavallaan riippumatta siitä tarvitseeko lapsi lisätukea vai lisähaastetta oppimiseensa. Opetusta annetaan yhdysluokkaopetuksena, jolloin luokissa on eri-ikäisiä ja eri luokka-asteilla opiskelevia lapsia. Lapset opiskelevat kansainvälisessä ympäristössä ja kuulevat päivittäin eri kieliä. Näin voimme tarjota oppilaillemme ainutlaatuisen tilaisuuden kiinnostua kielistä. Pienten oppilaiden espanjan- ja englanninopetus tapahtuu luontevasti leikkien, lorujen ja laulujen avulla ja oppimismenetelmät kehittyvät lasten iän mukaan luokka-asteelta toiselle siirryttäessä. Kanssakäynti erimaalaisten lasten ja aikuisten kanssa on luonnollinen osa arkipäivää koulussamme.

Oppilailla on liikuntaa kaksi kertaa viikossa. Liikuntatunnit pidetään joko leikkipuistossa, läheisellä urheilukentällä tai kunnan urheilukeskuksessa, jossa lapset voivat pelata jalkapalloa, koripalloa, padelia ja tennistä tai uida isossa uimahallissa.

Työskentelemme koulussamme Terveys ja hyvinvointi – teemalla. Liikumme päivittäin, meillä on hedelmiä välipalaksi, EQ (tunneäly) lukujärjestyksessä, oman kokin valmistama lounas ja teemme työtä kestävän kehityksen edistämiseksi käyttämällä uusiomateriaaleja sekä kierrättämällä. Koulun oma kokki valmistaa päivittäin hyvän ja monipuolisen lounaan koulun omassa keittiössä. Terveellinen kouluruokailu on tärkeää, jotta lapset omaksuvat jo varhain hyvät ruokailutottumukset. Lounas sisältää aina myös salaattipöydän. Koulun pienessä ruokalassa lapset voivat nauttia lämpimän lounaan rauhallisessa ja kiireettömässä ympäristössä. Tärkeä osa Skandinaavisen koulun filosofiaa on, että lapset saavat heijastaa omia kokemuksiaan teorioihin ja tutkimuksiin ja näiden pohjalta tehdä omia johtopäätöksiään. Me haluamme antaa opetusta, jonka tavoitteena on herättää halu elinikäistä oppimista kohtaan. Haluamme tarjota viihtyisän ja turvallisen ympäristön, jossa kaikki kunnioittavat toisiaan ja joka edistää oppimista ja sosiaalista kehitystä.

    Nimi *

    Sähköposti *

    Puhelin *

    Kysymys