Terveysprofiili

Syyslukukaudesta 2012 alkaen koulumme profiilina on ollut terveys. Tämä suuntaus sopii hyvin nykyaikaan, sillä lasten allergioiden ja astmojen lukumäärä on kasvanut. Lasten ylipaino-ongelmat ovat myös ajankohtaisia. Terveyskäsite sisältää useita erilaisia näkökohtia esimerkiksi urheilun/liikkumisen sekä ruoka ja allergiat. Terveyskäsite liittyy läheisesti myös moniin koulun oppiaineisiin. Koulumme sijainti sopii myös hyvin yhteen terveysteeman kanssa, sillä Torreviejan aluetta suolajärvineen kutsutaan yhdeksi maailman terveellisimmistä paikoista useiden aurinkopäivien ja vallitsevan mikroilmaston takia. Mikroilmasto on ainutlaatuinen koko maailmassa ja sillä sanotaan olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia muun muassa erilaisista iho-ongelmista kärsiville henkilöille, allergikoille ja astmaatikoille. Myös reumaa ja muita särky-, lihas- tai nivelkipuja sairastavat henkilöt voivat olennaisesti paremmin jo lyhyen oleskelun aikana alueella.

Olemme Espanjan ensimmäinen ulkomaalainen koulu, joka sai Vihreän lipun!

Vihreä lippu –toiminnassa työskentelemme Terveys ja hyvinvointi – teemalla. Liikumme päivittäin, meillä on hedelmiä välipalaksi, EQ (tunneäly) lukujärjestyksessä ja oman kokin valmistama lounas. Teemme myös työtä kestävän kehityksen edistämiseksi käyttämällä uusiomateriaaleja sekä kierrättämällä.

Kouluruokailu liittyy olennaisesti terveyteen ja siksi kouluateria on pakollinen oppilaillemme. Opetuslaissa 1.7.2011 (Koululaki 2010:800 10. luvun 10 §) todetaan: “Oppilaille tulee… tarjota ravitsevaa kouluruokaa.” Tarjoamme terveellisen ja ravitsevan kouluaterian sekä välipalan, joka koostuu kauden hedelmistä/marjoista. Juomavetemme on myös suodatettua. Lue lisää Vihreästä lipusta tästä 
Koulun oma kokki valmistaa päivittäin hyvän ja monipuolisen lounaan koulun omassa keittiössä. Terveellinen kouluruokailu on tärkeää, jotta lapset omaksuvat jo varhain hyvät ruokailutottumukset. Lounas sisältää aina myös salaattipöydän. Koulun pienessä ruokalassa lapset voivat nauttia lämpimän lounaan rauhallisessa ja kiireettömässä ympäristössä. Tärkeä osa Skandinaavisen koulun filosofiaa on, että lapset saavat heijastaa omia kokemuksiaan teorioihin ja tutkimuksiin ja tehdä näiden pohjalta omia johtopäätöksiään. Me haluamme antaa opetusta, jonka
tavoitteena on herättää halu elinikäistä oppimista kohtaan. Haluamme tarjota viihtyisän ja turvallisen ympäristön, jossa kaikki kunnioittavat toisiaan ja joka edistää oppimista ja sosiaalista kehitystä.